Teatre Mundial

Història

El Teatre Mundial de la Bisbal d'Empordà va ser inaugurat el 1914 com a sala de teatre, cinema i espectacles. L’any 1979 va tancar i el 1986 va ser adquirit per l’Ajuntament amb l’objectiu de  rehabilitar-lo com a nou teatre municipal, conservant la façana principal d'estil modernista. Finalment, el teatre va obrir les seves portes el 2007 i deu anys més tard es va integrar dins el Sistema Públic d’Equipaments Escènics i Musicals.

L'aforament del teatre és de 521 espectadors repartits en 334 butaques a platea i un amfiteatre de 187. Des de la seva reobertura l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà ha impulsat una programació escènica, musical i cinematogràfica regular que abasta un radi d’influència comarcal. També fa la funció d'espai polivalent acollint múltiples activitats impulsades per entitats i centres d’ensenyament de la ciutat. En concret, com a centre de formació artística, és la seu de l’Escola Municipal de Música Conrad Saló i de l’Escola de Circ, vinculada a la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal. Les dues escoles aglutinen una mitjana de 250 alumnes anuals. 

La planta baixa de l’equipament acull les oficines de l’Àrea de Cultura i de l’Oficina de Català de la Bisbal d'Empordà.