Teatre Mundial

Insumisas

Mujeres en lucha en el Sahara Occidental

Finalitzat
dissabte, 9 de desembre | 19:00 h

País Basc, 2023

26'

 

Ho organitza: Grup de Dones de la Bisbal

Amb el suport de: Ajuntament de la Bisbal. Àrea de Cultura

Compartir

Les dones sempre han estat a la primera línia de la resistència sahrauí contra el colonialisme i l'espoliació del seu territori per part del Marroc. Tot i la repressió, activistes que viuen sota ocupació es van reunir per documentar les més diverses violències comeses contra elles, les seves filles, mares, germanes i àvies des del 1975 fins a l'actualitat. “Insubmisses” presenta aquest procés històric a partir de les veus dels seus protagonistes en el seu triple rol de víctimes, investigadores i activistes internacionals. El resultat és un registre potent de la gravetat i l'extensió de les violències exercides pel Marroc contra les dones, però també una fotografia del colonialisme a partir de la qüestió de gènere.

Codirigit per la brasilera Laura Dauden i el colombià Miguel Ángel Herrera, Insumisas ha estat realitzat per l'Institut Hegoa i produït per Forward Films amb el finançament d'Euskal Fondoa.

 

Col·loqui amb la participació dels directors del documental, Laura Dauden i Miguel Ángel Herrera, en acabar la projecció.

 

 

Dissabte
09
des
19:00 h
 
Gratuït
Finalitzat
Activitats relacionades
La increïble història de la pera gegant
Cinexic
dg. 26.05.24 | 17:00 h
Cinema
Un amor
Cicle Gaudí
dg. 26.05.24 | 19:00 h
Cinema
Una vida com qualsevol altra
Docs del mes
dg. 09.06.24 | 18:00 h
Cinema